Becel pro-activ is niet zo gezond als wetenschappers beweren

Becel pro-activ zou het risico op hart- en vaatziekten verlagen. 'Wetenschappelijk bewezen' en 'aanbevolen door de Hartstichting' meldt de verpakking. De Duitse consumentenorganisatie Foodwatch claimt echter dat de magarine de kans op de ziekten vergroot. De organisatie wil daarom dat het product uit de supermarkten wordt verwijderd.

Unilever, de producent van Becel, beweert dat door toevoeging van plantensterolen in de margarine het cholesterolgehalte omlaag wordt gebracht.
Onder wetenschappers is het middel omstreden. Foodwatch wil daarom dat de margarine op risico's voor de lange termijn wordt onderzocht, meldt de NOS.

Reactie Unilever: Becel pro-activ is alleen bedoeld voor mensen die hun cholesterolgehalte willen verlagen. Maar mochten mensen die geen verhoogde cholesterolwaarde hebben het product toch willen gebruiken dan is dit zonder gezondheidsrisico's.

Foodwatch heeft in Duitsland een zaak aangespannen tegen Unilever. De Nederlandse afdeling van de organisatie wil de uitspraak van de Duitse rechter afwachten, maar sluit ook een rechtszaak tegen Unilever in Nederland niet uit.

Bron(nen):   NOS  Foodwatch