Bier zorgt helemaal niet voor een bierbuik!

Wetenschap
dinsdag, 10 april 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Er is goed nieuws voor de mannen (en vrouwen) die wel van een biertje kunnen genieten. Bier zorgt namelijk helemaal niet voor de ontwikkeling van een bierbuik. Ondanks dat de meeste mensen dit aannemen was dit nooit eerder goed onderzocht. Ondertussen zijn er een aantal Duitse en Zweedse wetenschappers die zich afvroegen of dit eigenlijk wel klopt. En terecht, zo blijkt. Want bier zorgt helemaal niet voor de vorming van een bierbuik.
Er is echter ook minder goed nieuws, want bier wordt dan wel weer in verband gebracht met een toename van het totale gewicht. Bij het nuttigen van een lekker biertje hoef je je dus voortaan minder druk te maken om je buikje, je zult je nu echter wel zorgen gaan maken over de rest van je lichaam.
De onderzoekers kwamen overigens tot deze bevindingen door 4 jaar lang de heupen en buik van 20.000 mannen en vrouwen te vergelijken. Ook kregen de deelnemers de taak om goed bij te houden wat ze allemaal aten en dronken gedurende deze periode. Aan de hand van deze gegevens hebben de onderzoekers uiteindelijk geconcludeerd dat bier niet zorgt voor een bierbuik.
Bron(nen): Daily Mail