Geen honger meer met nieuwe superdieetpil (binnenkort op de markt?)

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar is werkelijk in de maak: een superdieetpil die de eetlust van dikke mensen beteugelt, bedacht door experts die hebben ontdekt dat het geheim tot het bestrijden van zwaarlijvigheid in het brein ligt.


Wetenschappers in de VS zijn ervan overtuigd dat de hypothalamus - de receptor in ons brein die lichaamstemperatuur, honger, dorst en moeheid reguleert – bijzonder ontvankelijk is voor een middel dat de voedselinname reguleert.

De onderzoekers bestudeerden insuline en leptone hormonen, die het AgRP molecuul bezitten en essentieel zijn voor het in stand houden van de energiebalans van het lichaam.

Bij experimenten bij muizen ontdekten ze het gen Gpr17 dat wanneer het werd geïnjecteerd bij normale muizen de eetlust verhoogde, en verlaagde zodra het werd geblokkeerd. En dit zonder negatieve bijwerkingen. Dit gen is volgens de onderzoekers ook bij mensen gevonden en is dus een goed doelwit om het vetverminderende middel op los te laten.

Door het aanpassen van bestaande geneesmiddelen die op de hypothalamus inwerken, zou het preparaat binnen enkele maanden al op de markt kunnen komen.

Bron(nen):   Daily Mail  bron foto