Waarom mannen een grote penis hebben

Mannen hoeven zich nergens zorgen over te maken. In vergelijking met hun neven, de primaten, is zelfs de kleinste penis nog groot genoeg. Variaties in penisgrootte hebben alles te maken met de evolutionaire druk van de voortplanting, zegt bioloog Darren Curnoe van de Australische universiteit van New South Wales. 'Neem chimpansees. De mannetjes hebben een penis met een gemiddelde lengte, maar grote testikels die in staat zijn om veel sperma te produceren. Dat is omdat vrouwtjeschimpansees meerdere partners hebben dus er is een sperma-oorlog tussen concurrerende mannetjes', vertelt Curnoe. Gorillamannetjes daarentegen hebben een kleine penis met kleine testikels. 'Dat komt doordat het dominante mannetje in de groep paringsprivileges krijgt van alle vrouwtjes in zijn harem,' legt de bioloog uit. Er is geen evolutionaire druk om grote geslachtsdelen te ontwikkelen. De mens heeft een relatief grote penis en ballen van gemiddelde grootte. Een mogelijke reden is dat rechtop lopen op twee benen de penis meer zichtbaar maakte en vrouwen daardoor een keus konden maken op basis van het formaat. Een andere mogelijkheid is dat de penis functioneert als een radiator die als we lopen warmte vrijlaat om ons koel te houden, suggereert Curnoe. Terwijl het onderzoek doorgaat, blijft de mannelijke onzekerheid over zijn zaakje bestaan. Om dat op te lossen stelt de bioloog een bezoek aan de dierentuin voor. 'Het feit dat de mannelijke gorilla, 200 kilo zwaar, maar een kleintje heeft, deed hem nooit twijfelen aan zijn mannelijkheid.'  

Bron(nen):   Huffington Post      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “Een andere mogelijkheid is dat de penis functioneert als een radiator die als we lopen warmte vrijlaat om ons koel te houden”
  whahahahahahahahaha

 2. Zonspotter Peter

  Een penis is om mee te plassen. Daar kunnen vrouwen zeer jaloers op zijn.
  Ja, dat je er nog andere dingen mee kunt doen zal me een worst wezen.
  Sommige mensen stoppen hem overal in en weten niet wat dat veroorzaakt.

  Voor de rest is het een gevoelig zakie. Das het grote nadeel.

  Een radiator. Daar hebben olifanten flaporen voor. Daar flapperen ze mee als het te warm wordt. Moeten ze daar ook maar niet gaan leven.
  De giraffe heeft toch ook geen lange nek omdat het er zo warm is ?
  De neushoorn een puntige neus om te koelen ?

  Oh en je moet niet vergeten dat vrouwen ook zeer waarschijnlijk van de apen afstammen. Niet de gorilla’s.
  Volgens mij zijn mensen roofdieren en heeft het niks met de apen te maken.
  Nee, de aap is ook geen roofdier. Dus dan gaat elke vergelijking mank.
  Misschien komen de dieren wel uit de mens.
  Theoretisch komt alles uit het water.
  Ooit wel eens een blobvis gezien ?
  Is net een mens 😉
  Serieus de blobvis bestaat.

 3. Vogelbeest

  Waarom warmte kwijtraken? De mens is geëvolueerd voor een omgevingstemperatuur van 36C. Daarom dragen we kleding, omdat we ons al tienduizenden jaren geleden over de gehele planeet hebben verspreid en bijna overal is het kouder dan 36C. Koelen lijkt me dus een onzin-reden.
  Wie zo dicht mogelijk bij de ingang van de baarmoeder ejaculeert heeft het meeste kans op nageslacht klinkt in mijn oren een stuk logischer. Wie dat anders ziet mag het zeggen.
  En “gemiddelde testikels”. Eh…bevruchten is niet de enige hobby van de mensheid. Vechten is er ook een. Hoe groter je ballen hoe meer kans dat ze geraakt worden.

 4. FritsB

  Evolutionaire druk? Heeft m..i. alles te maken met de bouw van de tegenpartij. Olifanten hebben een penis van anderhalve meter met een eigen besturingsmechanisme omdat het ding halverwege onder een rechte hoek naar boven moet, en olifanten hebben geen handen. Er is een eend met een penis van 40 cm, en struisvogels hebben een onderarm van een bouwvakker. En dan zwijgen we maar over hoefdieren. De onze is gewoon lang genoeg voor het doel; bij chimpansees en bavianen is hij langer, bij gorilla’s korter. Alles wat je daar verder als theorie bij bedenkt is overbodig. Er zijn overigens mossels met “penissen” van een paar meter lang; moet wel want ze kunnen niet van hun plaats. De enige evolutionaire druk die ik daar zie is dat die mossels vlot zouden uitsterven als ze elkaar niet meer kunnen bereiken – hoewel andere soorten gewoon hun zaad in het ater lozen en dan maar zien waar het terecht komt.

 5. Chestnut

  Nergens lees ik iets over kwaliteit van het sperma. De rol daarvan is groter dan die van de lengte van de penis. Mannen met snelle zwemmers die klein geschapen zijn, kunnen zich vanwege de kwaliteit van hun sperma toch voortplanten. Gelukkig maar.
  De weg naar de baarmoedermond is in de regel geen 30 cm, maar vanaf daar begint wel het serieuze werk. Bij k.i. bij paarden heb je een hele arm én een rietje nodig. Een heel eind! Maar……dan zit het sperma ook ín de baarmoeder bij het eitje. Een natuursprong komt echt niet zo ver. De natuur heeft het op zich wel goed voor elkaar. Hebben we het over voortplanting dan komen de dames om de hoek kijken en krijgen we een heel ander verhaal. #ittakestwototango

 6. snowyboy

  Het is wel zo dat een man met een grote penis in slappe toestand visueel aantrekkelijk is. Zou je een identiek tweeling broers hebben met maar 1 verschil de penislengte, gaat de voorkeur naar flink en dik. De vagina van de vrouw wordt dan maximaal gestimuleerd wat kan leiden tot een vagina al orgasme.

Reacties niet toegestaan