Hoe heteroseksuele mannen reageren als ze een mannelijk model zien

Veel mannen concurreren met elkaar en proberen elkaar met van alles te overtreffen, zoals met hun auto, met hun fysiek en met hun status. Uit een onderzoekje blijkt dat mannen zelfs grotere financiële risico's nemen als ze een aantrekkelijke(re) concurrent zonder shirt en met een sixpack zien. Voor het Australische onderzoek, gepubliceerd in de New Scientist, werden 820 mannen en vrouwen geconfronteerd met foto's van mannelijke en vrouwelijke modellen en van 'normale' mensen. Daarna mochten de proefpersonen kiezen tussen het aannemen van 100 dollar of een gok wagen waardoor ze 90% kans hadden op niets en 10% kans op 1000 dollar. Het bleek dat heteroseksuele mannen die net foto's hadden gezien van gespierde mannelijke modellen veel vaker de gok waagden, helemaal de single mannen die open stonden voor daten. Psycholoog Eugene Chan: "Mannen willen aantrekkelijk gevonden worden door vrouwen. Geld hebben helpt daarbij, ook al moeten mannen er een risico voor lopen om het te verkrijgen. Vooral mannen die uit zijn op dates nemen grotere financiële risico's omdat ze zichzelf zo aantrekkelijk mogelijk willen maken voor een potentiële partner. Wat zegt dat over het mannelijk paargedrag? Dat we nog steeds gedrag vertonen dat met ons evolutionaire verleden te maken heeft, ook al willen we dat soms niet toegeven."  

Bron(nen):   Huffington Post      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  ” ook al moeten mannen er een risico voor lopen om het te verkrijgen. ” Wow, wat een risico : “Daarna mochten de proefpersonen kiezen tussen het aannemen van 100 dollar “

 2. FritsB

  O ja, een onderzoek. Men neme 820 proefpersonen; hoeveel mannen, hoevel vrouwen? Die krijgen foto’s te zien van mannelijke en vrouwelijke modellen en van “normale’ mensen. En dan blijkt dat mannen eerder bereid zijn een gokje te wagen voor 100 dollar (Australisch ook nog, dus in Amsterdam net genoeg voor en bescheiden taxiritje) dan vrouwen. Alsof we dat niet allang wisten. En wat is nu helemaal een aantal van 820 proefpersonen?
  (Ik noem een sixpack altijd nog een wasbord, met hilariteit tot gvolg want het toont mijn leeftijd. Kan ik niets aan doen; mijn moeder had nog zo’n ding, voor de was welteverstaan).

 3. Hector

  Uiteindelijk zijn alle vrouwen hoeren.

Reacties niet toegestaan