Een pil die Alzheimer, Parkinson en MS kan behandelen

Een pil die hersenziekten als Alzheimer, multiple sclerose, en ook herseninfarcten kan behandelen. Het is waar wetenschappers jarenlang van hebben gedroomd en aan hebben gewerkt. En nu is hij er. De wonderpil, noemt de Daily Mail het nieuwe geneesmiddel. Als hij bijtijds wordt voorgeschreven kan hij zelfs Alzheimer stoppen. De resultaten van dierproeven suggereren dat de pil effectief zou kunnen zijn bij  verwoestende hersenaandoeningen en de ziekte van Parkinson. Twee soorten van het nieuwe geneesmiddel, MW151 en MW189, zijn gepatenteerd door Amerikaanse wetenschappers aan de Northwestern University in Chicago. De geneesmiddelen blokkeren de overproductie van cytokines. Deze schadelijke herseneiwitten veroorzaken volgens wetenschappers een aantal degeneratieve hersenaandoeningen. Ze richten ook schade aan na een beroerte of hersenletsel doordat ze zenuwcellen doden en verbindingen in de hersenen beschadigen.

Bron(nen):   Daily Telegraph  Daily Mail    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  laten we de pil “stil en zachtjes” invoeren om zo het dragen van deze
  vreselijke tragedie- ziekten te vermenseijken, zacht en stil om meer mens-waardig te zijn, niet meer naar het onmenselijke bestaan in verpleeghuizen, laten we het” zacht en stil” invoeren zonder Schipper,de Gezonheidsraad en zonder deZiektekostenverzekeringen,laten we “zacht en stil” de hufters van deze samenleving omzeilen.

 2. grasspriet

  En wéér een pil erbij.

  *zucht* wanneer gaan we nu eens kijken naar onze voeding en het gebrek aan voedingsstoffen daarin. Naar onze leefwereld en hoe giftig wij die gemaakt hebben voor onszelf.
  Waarom wordt er altijd maar weer gezocht naar the magic bullet die al onze problemen oplost.

  Toegegeven, Big Pharma vind zoiets uiteraard geweldig. Ze produceren vanalles wat ons ziekt maakt en komen dan met de ‘oplossing’. En nou niet denken dat die ons zal genezen maar het ons wel aan het lijntje. We moeten ‘de oplossing’ steeds opnieuw slikken om de symptomen te onderdrukken zonder de oorzaak weg te nemen. Niemand blij, behalve de producenten van de ‘oplossingen’.

  Ben benieuwd naar de lijst bijwerkingen die erbij komen. En of die lijst compleet zal zijn.

  Wanneer gaan we zelf verantwoordelijkheid nemen voor onze gezondheid?

Reacties niet toegestaan