Hoe zal de mens er over duizend jaar uitzien?

De mens over duizend jaar? Als we het populaire wetenschapskanaal AsapSCIENCE moeten geloven, zijn we een soort gemuteerde, lange, bruine robotmensen geworden, die bovendien allemaal hetzelfde zijn. De makers noemen zeker zes belangrijke veranderingen, die de mens in de toekomst kan verwachten. 1. Robotjes We zullen nano-robots in ons lichaam injecteren, die ons immuunsysteem assisteren. Google werkt nu al aan minuscule apparaatjes die in je lichaam zitten en zo ziektekiemen en kankercellen in een vroeg stadium kunnen opsporen en vernietigen. We zullen dus minder last krijgen van ernstige ziektes en langer leven. 2. Minder talen De wereldbevolking staat steeds meer met elkaar in contact. Om de communicatie soepel te laten verlopen is het handiger als we de ander ook kunnen verstaan. Daarom zal het aantal talen afnemen. Op dit moment zijn er nog zo'n 7000. Dat zal teruglopen tot een stuk of honderd verschillende talen. 3. Donkerdere huid Onze huid zal door de opwarming van de aarde en een dunnere ozonlaag het zwaar te verduren krijgen. Om beter bestand te zijn tegen de felle zon zal de huid waarschijnlijk een flinke tint donkerder worden. 4. Langer en dunner Grote, dunne lichamen zijn het best in staat om zichzelf te koelen. Handig bij stijgende temperaturen. Alleen is voor zo'n grote verandering wel meer dan duizend jaar nodig. 5. Mutaties Sterke, succesvolle mutaties zullen overleven. Nu al zijn er mensen die bijvoorbeeld bijna alles kunnen verteren of die honderd keer zoveel kleuren kunnen onderscheiden als gewone mensen. 6. Kunstmatige selectie We zijn al bijna in staat om genetische veranderingen door te voeren bij embryo's. Daarmee kunnen erfelijke ziektes worden voorkomen, maar er schuilt ook een groot gevaar in. Doordat ouders mogelijk allemaal streven naar hetzelfde perfecte, slimme en mooie kind zal de menselijke diversiteit afnemen. Daardoor kunnen nieuwe ziektes in één keer tot grote aantallen doden leiden. Bekijk dit filmpje voor meer uitleg:  

Bron(nen):   Asap Science      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “5. MutatiesSterke succesvolle mutaties zullen overleven. Nu al zijn er mensen die bijvoorbeeld bijna alles kunnen verteren of die honderd keer zoveel kleuren kunnen onderscheiden als gewone mensen.”
  En waar ligt volgens P@ter het evolutionaire voordeel hier?

 2. Anton van Haasteren

  Voorlopig hebben we nog te maken met evolutionaire eigenschappen die we hebben van toen we nog net uit de boom kwamen. Zoals onze territoriumdrift, onze behoefte om te veel te eten, of onze agressie naar concurrenten,

 3. Dead Silence

  Er zal een intelligente soort zijn en een lagere subsoort ontstaan. Zie grote steden, waar duidelijk te zien is dat de mens op zijn retour is. Deze subsoort fokt als ratten en de intelligente plant zich niet op nauwelijks voort.

  Door injectie van massa’s van de lagere subsoort in Europa probeert de verrotte socialistische elite op het pluche te blijven zitten. Jammer dat het niet gaat lukken.

Reacties niet toegestaan