‘Seksisme te zien in het brein’

Japanse wetenschappers hebben in een nieuw onderzoek, gepubliceerd in Scientific Reports, aangetoond dat de hersenen van studenten met seksistische meningen er anders uitzien dan die van studenten die geloven in de gelijkwaardigheid van de seksen. De Japanners keken naar de hersenstructuur van 681 studenten met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. In de groep zaten 306 vrouwen. Van de proefpersonen werd eerst bepaald wat hun Sex Role Egalitarianism (SRE) was, ofwel hoe zij dachten over hoe iemands sekse zijn of haar rechten, plichten, kansen en vermogens beïnvloedt. Hoe meer voor gelijkheid, hoe hoger de SRE-score. Vervolgens keken ze naar de hersenen. Het bleek dat proefpersonen met een lage SRE-score hogere activiteit vertoonden in het hersengebied waar emoties als woede en angst worden verwerkt. Ook bleek volgens de Japanners dat deze proefpersonen mogelijk vaker aan angsten en depressies kunnen lijden. Dit gold voor zowel de mannen als de vrouwen. Niet iedereen is overtuigd van de uitkomsten van het Japanse onderzoek. Volgens sommige andere wetenschappers is de correlatie tussen een lage SRE-score en hersenactiviteit in bepaalde gebieden wel intrigerend maar erg zwak. Volgens hen moet het onderzoek worden herhaald en moet er nog veel uitgebreider onderzoek worden gedaan. Meer bij The Daily Beast.  

Bron(nen):   The Daily Beast      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heinz

  Tja… Lekker boeiend, dat dan weer niet.

  • Nico de Haas

   Ik denk dat het juist erg interessant is gezien de vele seksistische reacties op oa. powned. Dan rijst wel weer de vraag in hoeverre die groep een representatief onderdeel vormt van de Nederlandse samenleving. Dat zal wel meevallen..

   (in antwoord op Heinz)
   • Rita Sanchez

    ‎‎‎

    .…my companion’s relative makes $97 working on a PC onIine……..A few days ago new McLaren F1 subsequent after earning 18,512$,,,this was my previous month’s paycheck ,and-a little over, $17k Last month ..3-5 h/r of work a day ..with extra open doors & weekly paychecks.. it’s realy the easiest work I have ever Do.. I Joined This 7 months ago and now making over $83, p/h..Learn More right Here….
    2ynj……..
    ➤➤
    ➤➤➤ http://GlobalEmploymentReportsTopStarJobsFinders/Get/$97hourly… ❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

    (in antwoord op Nico de Haas)
 2. Blargh

  Sexen kunnen onmogelijk gelijkwaardig zijn.
  Ik heb namelijk een lul en geen baarmoeder, vagina, eierstokken (toch niet op die plaats, …

Reacties niet toegestaan