Mannen en vrouwen zien de wereld met andere ogen

Mannenogen zijn gevoeliger voor details en bewegende objecten, terwijl vrouwen eerder kleurveranderingen opmerken. Dat blijkt uit een onderzoek van de City University van New York (CUNY): mannen en vrouwen zien dus eigenlijk andere dingen. Net als bij andere zintuigen (vrouwen hebben een beter gehoor, kunnen beter ruiken en geuren onderscheiden) zijn er sekseverschillen in het gezichtsvermogen van mannen en vrouwen. Mannen zien kleuren minder goed en kunnen ze minder goed van elkaar onderscheiden. Ze zijn echter beter in het identificeren van snel veranderende beelden en zien contrasten beter. Deze verschillen hebben te maken met specifieke neuronen in de visuele cortex. De ontwikkeling van deze neuronen wordt beïnvloed door mannelijke geslachtshormonen als het embryo zich ontwikkelt tot een foetus. Uit eerder onderzoek was al gebleken dat mannen en vrouwen hun blik ook anders richten. Experimenten aan de Universiteit van Zuid-Californië toonden aan dat mannen zich meer fixeren op de mond als ze met iemand in gesprek zijn en tegelijkertijd meer kans hebben om te worden afgeleid door beweging achter die persoon. Vrouwen hebben de neiging om hun blik afwisselend op de ogen en het lichaam van de ander te richten en ze worden eerder afgeleid door andere mensen.

Bron(nen):   The Huffington Post      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Le_bon_sauvage

  Niet vergeten hoe die schuldenpositie van de clubs was opgebouwd: salarissen van spelers en de parasieten die zichzelf zaakwaarnemer noemen. Dit nieuwe geld gaat daar waarschijnlijk weer heen. Is maar waar je aan mee wilt betalen.

  Maar als het dan toch moet, vanwegen internationale concurrentie, dan beter niet via publiek geld.

  • André Somers

   Precies. Misschien kunnen de diverse clubs de vele miljoenen gemeensschapsgeld die er de afgelopen jaren via diverse constructies is ingegaan ook even gaan terugbetalen?

   (in antwoord op Le_bon_sauvage)
 2. PARasiet

  Zucht, elk lichaam is hetzelfde.
  Je kijkt met je bewustzijn of onbewustzijn 😉

 3. grasspriet

  Sterker nog; ieder individu ziet de wereld met andere ogen.
  Nóg sterker; ieder wezen ziet de wereld met andere ogen.

  volgende onderwerp

Reacties niet toegestaan