“We kunnen geen aliens vinden omdat ze zijn uitgestorven”

De laatste jaren overtuigen wetenschappers ons dat er ontelbare planeten moeten zijn in het uitdijende heelal waar de omstandigheden leven mogelijk moeten maken. Het zou dus een kwestie van tijd moeten zijn voor we buitenaards leven vinden of dat leven ons. En toch tot nu toe geen spoor van onze mede-heelalbewoners. Een nieuwe theorie (van wetenschappers uit Australie0 is nu dat er her en der wel leven was, maar dat het al weer dood is. De aarde werd bewoonbaar dankzij het leven dat ontstond. Dat leven maakte de omstandigheden stabieler, door de chemische processen die het teweeg bracht. Dat kan elders fout zijn gegaan. "Om een planeet bewoonbaar te houden, moeten levensvormen broeikasgassen reguleren om de oppervlaktetemperatuur stabiel te houden", stelt de paper. "Het leven op aarde heeft waarschijnlijk een belangrijke rol gespeeld in de stabilisering van het klimaat." Als er op dat moment op Mars of Venus al micro-organismen waren, dan waren die wellicht niet genoeg ontwikkeld om de snel veranderende omgeving te stabiliseren. "Het mysterie waarom we nog geen tekenen van aliens gevonden hebben, heeft misschien minder te maken met het ontstaan van levensvormen maar alles met het feit dat die er niet in slagen hun omgeving te stabiliseren", luidt het.'Jong leven is fragiel, en we denken dat het zelden genoeg evolueert om te kunnen overleven'

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heinz

  We kunnen geen aliens vinden omdat ze nooit (niet) hebben bestaan.

  • Blargh

   ah , hoe weet jij dat zo zeker?
   Jij bent er toch?

   (in antwoord op Heinz)
   • Heinz

    Dat dan weer wel natuurlijk… 😉

    (in antwoord op Blargh)
    • Blargh

     er moeten simpelweg aliens zijn, zoveel planeten dus zoveel kansen tot ontwikkelingen

     (in antwoord op Heinz)
     • KOKUSMAKREEL

      welnee… dat heet de fermiparadox… geen aliens dus

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      geen aliens waarneembaar voor ons. Er kunnen heelder ‘Federations’ ontstaan en verdwijnen zonder dat wij er ook maar iets van merken.

      (in antwoord op KOKUSMAKREEL)
 2. Blargh

  Het mysterie waarom we nog geen tekenen van aliens gevonden hebben”

  Welk mysterie? We hebben nog maar eens schuif opengetrokken in een immens gebouw vol kasten en claimen dan dat de sleutel onvindbaar is?

 3. Captain Gorgeous

  Misschien vinden ze ons gewoon stinken en verstoppen ze zich daarom voor ons.

  • Blargh

   je gaat er vanuit dat ze een neus hebben ?

   (in antwoord op Captain Gorgeous)
   • Captain Gorgeous

    Haha goede 😉
    Het is meer de richting van nadenken die ik bedoelde.
    Laten we eerst de door angst gedreven meukzooi hier op aarde stabiliseren voor we er überhaupt over nadenken beschavingen erbuiten te zoeken.

    Peace

    (in antwoord op Blargh)

Reacties niet toegestaan