Belangentegenstellingen tussen de lakens: de 13 redenen waarom je seks kunt willen

We hebben het heel veel over seks in onze oversekste wereld. Maar het gaat weinig over het feit wat onze drijfveren voor seks zijn; alsof dat vanzelf spreekt. Toch zijn er heel verschillende redenen om seks na te jagen. En liggen partners soms met heel verschillende bedoelingen en drijfveren tussen de lakens.
De wetenschap, schrijft gezaghebbend seks-wetenschapper Todd B. Kashdan, onderscheidt 13 drijfveren, die in 4 hoofdstukjes vallen.
Eerst het hoofdstukje lichamelijke redenen.

Onder die noemer vallen 4 drijfveren. Je kunt seks willen of hebben als seksuele ontlading, omdat je het fijn vindt, omdat je zin hebt in die ander of om je seksuele vaardigheden verder te oefenen.

Je kunt ook seks hebben om je doel te bereiken. Je wilt die ene zover krijgen dat hij of zij het met je doet, of je denkt het je status verhoogt als je met die ene seks hebt. Dat is ook een doel

Dat zijn er emotionele redenen. Je houdt van die ander en wilt de bond lichamelijk tot uitdrukking brengen. Of het is een manier om zonder woorden je liefde te beleven.

Dat is er tenslotte de drijfveer van onzekerheid. Je hebt seks nodig om je sterk te voelen, je laat iemand anders seks met jou hebben omdat je niet goed weet hoe je dat tegenhoudt, of je hebt seks om te bevestigen dat die ander bij jou hoort.

Allemaal verschillende drijfveren.

Vraag: wat zijn jouw drijfveren? En zijn die hetzelfde als die van je sekspartner(s)

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “Dat zijn er emotionele redenen. ” zucht ….

  • RHK

   Schokkend hoe belabberd de huidige journalisten schrijven, maar ja de reden is natuurlijk dat de spellingchecker het niet corrigeerde 🙁

   (in antwoord op Blargh)
 2. Roland Bruynesteyn

  Is ‘een kind willen’ nog een reden of niet meer?

 3. Blargh

  His research has advanced our understanding of why people suffer, with an emphasis on the transition from normal to pathological anxiety.

  • Koos

   Waarom niet in het Nederlands? Aanstellerig gedoe allemaal.

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    omdat ze niks zelf schrijven maar steevast van een of andere obscure site halen

    (in antwoord op Koos)

Reacties niet toegestaan