We vinden man veel aantrekkelijker als hij wordt begeerd door meerdere vrouwen

Lijkt een man op het eerste gezicht nogal gewoontjes, als er veel vrouwen achter hem aan zitten, wordt hij opeens een stuk begerenswaardiger. Dat wordt bevestigd in een nieuwe studie.

Onderzoekers van de universiteiten van St Andrews, Durham en Exeter concluderen dat een vrouw een man veel aantrekkelijker vindt als meerdere vrouwen interesse in hem hebben. Ze testten deze hypothese door 49 vrouwen diverse foto’s te laten zien van mannelijke gezichten. Ze moesten de mannen een cijfer geven voor hun aantrekkelijkheid. Daarna kregen ze te horen wat het gemiddelde cijfer was dat de rest van de groep had gegeven. Vervolgens mochten ze hun eigen cijfer nog wijzigen. Als dat lager was dan het groepsgemiddelde, gaven ze een 13 procent hogere beoordeling dan in het begin.

“Vrouwen zijn geneigd om de voorkeuren van andere vrouwen over te nemen, maar dat kan simpelweg komen doordat mensen in het algemeen beïnvloed worden door de mening van anderen,” zegt hoofdonderzoeker dr. Kate Cross. Het is overigens niet de eerste studie die aantoont dat vrouwen hun oordeel over een man laten afhangen van wat andere vrouwen vinden. Uit onderzoek van de Oklahoma State University blijkt dat 90 procent van de single vrouwen geïnteresseerd was in een man van wie ze dachten dat hij al bezet was. Als vertelt werd dat hij nog vrijgezel was, had nog maar 59 procent interesse.

 

 

Bron(nen):   Metro UK