Nieuwe studie: dit is de grootste afknapper in een relatie

Je denkt misschien: wat maakt het uit dat je partner nooit zijn vuile was in de wasmand gooit, zijn bureau een chaos is en zijn auto wel een vuilnisbelt lijkt. Maar dat maakt dus wél uit, blijkt uit een nieuwe studie.

Onderzoeksbureau YouGov vroeg Britse mannen en vrouwen welke eigenschappen hen het meest tegenstaan bij hun partner. Met stip op 1 stond een andere opvatting over schoonmaken. De respondenten konden kiezen uit een lijst met dertig opties, zoals een verschil in seksdrive of wereldwijsheid. 71 procent gaf aan het meest moeite te hebben met iemand die het minder belangrijk vindt om het netjes te houden thuis dan zijzelf.

“Netheid is om zoveel redenen een deal-breaker,” legt datingcoach Jo Barnett uit aan The Independent. “Als de een steeds het huis schoonmaakt en de boel opruimt, terwijl de ander er een bende van maakt, dan kan dat aanvoelen alsof de ander geen respect heeft en egoïstisch is. Het hangt dan ook af van de betekenis die iemand toekent aan de rommel van de partner of het een probleem wordt binnen de relatie.”

Als dit ook binnen jouw relatie speelt, adviseert Barnett om te bespreken met je partner wat diens gedrag met je doet in plaats van het te bekritiseren. “Dit kan echt je relatie redden. Probeer een compromis te vinden.”

Andere dingen die respondenten een afknapper vinden zijn een lagere intelligentie, verschil in geloofsovertuiging, politieke standpunten en fysieke activiteit. Aan de andere kant vonden de meesten het geen enkel probleem als hun partner meer verdient, grappiger is en meer georganiseerd.

Bron(nen):   The Independent