Elon Musk noemt nanotechnologie ‘BS’. Wetenschappers maken hem belachelijk

Het imago van Elon Musk heeft een flinke deuk opgelopen. En niet alleen, omdat zijn Tesla Model 3 een complete mislukking is, ook omdat hij zich op Twitter nogal kinderachtig uitlaat over de media.

Elon Musk wil een kolonie op Mars gaan stichten, maar voorlopig lukt het hem nog niet eens om een goede elektrische auto te maken. Het zit hem duidelijk niet lekker.

Het begon allemaal met een bericht over het gevaar dat zijn medewerkers zouden lopen in de Tesla-fabriek. Volgens Musk klopte er niets van het artikel. In de tweets onder het bericht werd vervolgens geïnformeerd naar hoe het nu zit met vakbonden voor werknemers van Tesla. Musk zei daarop dat alle werknemers ‘morgen al als ze dat zouden willen’ kunnen stemmen voor een vakbond. Toch is er een rapport van The Daily Beast van vorig jaar waarin staat dat Tesla-medewerkers zich al een jaar probeerden te verenigen, maar dat ze worden tegengewerkt.

Vervolgens ging de 46-jarige tech-ondernemer en uitvinder helemaal los op de media en stelde hij zelfs voor om een website op te richten die het waarheidsgehalte van berichten moet gaan controleren.

Dieptepunt was zijn reactie op een bericht van de Australische moleculair bioloog, kankeronderzoeker en nanotechnoloog Upulie Divisekera. De wetenschapper had commentaar op zijn tweets.

Musk reageert door te zeggen dat nanotechnologie ‘BS’ (bullshit) is.

En dan zijn er een heleboel wetenschappers die vinden dat hij echt te ver gaat. Nanotechnologie is het gebruik van minuscuul kleine deeltjes voor de wetenschap en de technologie, een vakgebied dat zijn nut al lang en breed bewezen heeft. Toch zegt Elon Musk er dit over:

Anderen reageren:

Bron(nen):   The Independent