Oprichter Amazon gaat ruimtereizen verkopen. Eerste testvluchten zijn al gemaakt

Vanaf volgend jaar wil Amazon-oprichter Jeff Bezos ruimtevluchten gaan verkopen. Voor 200.000 dollar kunnen toeristen een tochtje maken door de ruimte.

Dat maken bronnen binnen Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos, bekend aan persbureau Reuters. De technici werken momenteel hard aan herbruikbare raketten die ruimtetoerisme mogelijk maken. In de New Shepard-raket moet plaats zijn voor zes passagiers. Het ruimtevaartuig moet op 100 kilometer van de aarde gaan vliegen.

De raket heeft al acht onbemande testvluchten gemaakt met enkel een pop aan boord. Volgens de bronnen gaat de komende weken de eerste vlucht met echte mensen aan boord de ruimte in. Volgend jaar kunnen de eerste ruimtetoeristen een tocht maken in de raket.

Jeff Bezos liet al eerder weten, dat hij net als Elon Musk, uiteindelijk een ruimtekolonie wil stichten. Het zou de enige manier zijn om de mensheid te redden. “Ik wil eerst miljoenen mensen in de ruimte, dan miljarden en uiteindelijk wil ik dat er een biljoen mensen in de ruimte leven”, zei hij eerder al.

Bron(nen):   HLN