Zo ga je om met jaloerse collega's

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
dinsdag, 08 januari 2013 om 15:37
jaloers
Woody Allen zei ooit: 'People never hate you for your weaknesses, they hate you for your strengths.' Wat als de jaloezie van collega's uit de hand begint te lopen? Schrijver Rhymer Rigby geeft in zijn column op de hiervoor enkele tips: Wees bescheiden over je werk. Hierdoor jaag je geen mensen in het harnas als jij succes hebt geboekt.
Dit is eraan te doen
Ga eerst na wie de oorzaak is van de jaloezie. Ligt het aan jou of toch aan anderen? Mensen kunnen het je niet kwalijk nemen als je jonger of bekwamer bent, maar wel als je arrogant bent.
Wat als het blijft duren?
Vraag jezelf af hoe belangrijk die jaloerse collega voor je is. Wanneer diegene belangrijk is voor werk of vriendschap kun je het beste een persoonlijk gesprek aangaan. Controleer hierbij je emoties, wees begripvol en geef hen de kans om hun kant van het verhaal voor te leggen. Zoek en vind een oplossing zonder beschuldigend over te komen.
Wat als zelfs dat niet helpt?
Soms kun je de jaloerse persoon niet op andere gedachten brengen. Stap echter niet direct naar de leidinggevende, dit kan nogal kinderachtig overkomen.