AH distantieert zich van domme uitspraken Rens Kroes in Allerhande

Albert Heijn rectificeert op zijn website een aantal uitspraken uit de laatste Allerhande van onder meer foodblogger (en zusje van) Rens Kroes. Het septembernummer kreeg veel kritiek van lezers. Dat meldt het NRC.

Het thema van de uitgave was ‘Het nieuwe eten’. We weten het inmiddels wel: puur, biologisch, geen brood, et cetera. De foodbloggende meisjes die in de Allerhande aan het woord kwamen, deden daarover nogal krasse uitspraken die weinig hout sneden, aldus veel lezers. Ook kwam er commentaar op een aantal ‘incorrecte beweringen’ van het blad zelf. Reden voor AH om een uitgebreide rectificatie te plaatsen.

Het magazine, dat een miljoenenoplage heeft, claimde onder meer dat ahornsiroop en honing veel gezonder zijn dan kristalsuiker. AH schrijft:

‘Allerhande benadrukt dat alle soorten suiker, dus ook honing en ahornsiroop door het lichaam op dezelfde manier worden verwerkt. Suiker wordt door het lichaam omgezet in glucose, dat wordt gebruikt voor de energievoorziening. Het lichaam maakt dus geen verschil tussen suikers, alle suikers bevatten ongeveer evenveel calorieën.’

Ook Rens Kroes, de bekendste foodblogger van Nederland, wordt op de vingers getikt. Kroes gaf in het blad ontbijttips voor een ‘happy start van de dag’: een avocado-ontbijt, elke ochtend een glas citroensap en cacao nibs; ‘rauwe cacao zit vol met antioxidanten’. AH:

Allerhande benadrukt dat de uitspraken van de geïnterviewden voor hun rekening komen en niet het standpunt of beleid van Albert Heijn weergeven.’

Tenslotte distantieert de supermarkt zich van een opmerking over groene stevia van Carola van Bemmelen: ‘Natuurlijke zoetmakers zoals groene stevia en bruine suiker bevatten nauwelijks tot geen fructose. Beter voor je!’ Albert Heijn rectificeert: 

‘De plant Stevia rebaudiana Bertoni wordt momenteel beschouwd als een niet-toegelaten nieuw voedingsmiddel (novel food) en mag dus niet toegevoegd worden aan voedingsmiddelen. Albert Heijn verkoopt geen onbewerkte groene stevia, maar alleen producten waarin steviolglycosiden als additief door de wetgeving is toegestaan.’

Bron(nen):   NRC