Chefkok toont in pijnlijke Instagrampost de nonsens aan van veel voedselallergieën

Deze chefkok is niet de enige in zijn vak die doodmoe wordt van al die zogenaamde voedselallergieën. De mooiste gerechten vallen in duigen, omdat er gasten plots allergisch zijn geworden voor melk, noten, gluten of wat dan ook.

Patrick Friesen, chefkok van het Australische restaurant Queen Chow, legt pijnlijk bloot dat veel mensen niet echt allergisch zijn. Hij plaatste op Instagram een bericht met kassabonnen vol conflicterende dieetrestricties. “Een allergie voor schaaldieren, maar wel dol op oestersaus. Glutenvrij, maar wel graag gluten zolang ze niet in brood zitten. Pescotariërs, die wel kip eten,” schrijft hij bij zijn foto.

Zijn advies: “Bedenk wat je wil en laat het de kok weten. Je maakt het erg lastig voor mensen die echt een allergie hebben om uit eten te gaan.”

Mensen met echte allergieën klagen dat ze niet serieus worden genomen in restaurants. Koks stoppen soms toch gluten of melkproducten in hun gerechten, omdat gasten er meestal toch niets van merken.

Can people with dietary requirements start knowing what you can and can’t eat? Shellfish allergy but loves oyster sauce. Gluten free but loves gluten as long as it’s not a piece of bread. Vegetarians that love a chicken wing. Pescatarians who eat chicken. Sort your shit out and let your waiter know. You make it really damn hard for people with actual allergies and dietaries to go out to eat.

Een bericht gedeeld door patrickfriesen (@patrickfriesen) op

Bron(nen):   The Independent