Experts waarschuwen voor nieuwe voedingshype: ‘rauw water’

Health freaks zijn in hun zoektocht naar alles wat puur en onbewerkt is behoorlijk doorgeslagen. De nieuwste trend in de VS is ‘rauw water’ oftewel water dat ongefilterd is. In San Francisco zijn ze bereid bijna 31 euro te betalen voor een gallon (3,78 liter). Dat is best wel gek, omdat het erg ongezond is om onbehandeld water te drinken.

De producenten van ‘rauw water’ spelen gretig in op de angst van mensen voor toevoegingen aan eten en drinken. Zo beweren ze dat fluoride in water ongezond is en dat de goede mineralen uit kraanwater worden weggefilterd. Uit mineraalwater uit flessen zouden dan weer de gezonde probiotica zijn verdwenen doordat het behandeld wordt met ozon of ultraviolet licht om de verspreiding van bacteriën tegen te gaan. En meer van dat soort lariekoek.

De waarheid is dat mensen die ‘rauw water’ drinken kans lopen op allerlei ziektes. “Zonder de behandeling van water, zijn er acute en uiteindelijke chronische gevaren,” zegt dr. Donald Hensrud, directeur van het Healthy Living Program van de Mayo Clinic in Minnesota, tegen de New York Times. Virussen, bacteriën zoals E. coli, parasieten en kankerverwekkende stoffen kunnen zich verspreiden via onbehandeld water. “Overal ter wereld zien we daar de bewijzen van en de reden waarom wij die problemen niet hebben, is omwille van onze erg efficiënte waterbehandeling”, aldus Hensrud.

“Bijna alles wat je kan bedenken dat je ziek kan maken, kan gevonden worden in water”, vertelt ook voedselveiligheidsexpert Bill Marler uit Seattle aan Business Insider. “Het is allemaal goed tot een tienjarig meisje een gruwelijke dood sterft door cholera in Montecito, Californië,” besluit Marler.

Rauw water, niet aan beginnen dus.

You should all check out @veganfinity for Vegan LIVING inspiration and very cool pictures! 🍓🍉🍌Remember to stay hydrated on hot summer days! 🌀Drink water constantly and make sure it's natural spring water as well!

Een bericht gedeeld door YOVANA MENDOZA (@rawvana) op

Bron(nen):   HLN