Welingelichte Kringen.nl
WOENSDAG 31 AUGUSTUS 2016 

Barack Obama verliest steun van veel vrouwelijke kiezers

Debat tussen Ryan en Biden gaf de president geen 'upswing'
Barack Obama verliest steun van veel vrouwelijke kiezers
Door - maandag 15 oktober 2012, 16:02 in categorie: Politiek

Barack Obama leek te kunnen rekenen op de steun van een solide meerderheid van de vrouwelijke kiezers. Maar die steun brokkelt snel af. Het is een van de redenen dat Mitt Romney een kleine voorsprong houdt op de president. Deze campagnespot van Romney is veelzeggend. Een vrouwelijke ondernemer die zegt: ,,In 2008 stemde ik op Obama.” Nu niet meer. Voor de toekomst van mijn kinderen zijn banen belangrijk. Daarom stem ik deze keer op Romney:

Ook Barack Obama blijft proberen de vrouwelijke stemmen binnen te halen. Zijn boodschap: Bij Mitt Romney zijn de belangen van vrouwen niet veilig. Bijvoorbeeld omdat Romney bezuinigt op Planned Parenthood, een organisatie die abortus en anticonceptie biedt:


Het debat tussen Joe Biden en Paul Ryan gaf de Democraten hoop op een ‘upswing’ voor de president maar dat is niet gebeurd. Romney ligt 1.3 procent voor op Obama, die nog wel een kleine voorsprong heeft in het aantal kiesmannen (201 -181). Uit het hele land komen berichten over massale opkomst bij toespraken van Mitt Romney. In 2008 was Barack Obama die verbaasde met soms 10-duizenden enthousiaste aanhangers.

Bron(nen):   RCP  ColumbusDispatch   HuffPost
 • Bert Hilhorst

  Misschien moet ie een sigaar opsteken.

  • http://twitter.com/SalonAsocialist FloatingSoulPeter

   Nee, dan is die de sigaar.
   Volgens mij roken ze allebei niet ?

   In elk geval het is nog geen november.
   Close finish, maar het gaat Obama lukken.
   Hij krijgt Bonanza mee.