Welingelichte Kringen.nl
DINSDAG 31 MAART 2015 

Barack Obama tegen Mitt Romney: Valt in tweede debat ‘De Beslissing’?

Eén troost voor Barack Obama: Het kan niet slechter dan in 1ste debat
Barack Obama tegen Mitt Romney: Valt in tweede debat  ‘De Beslissing’?
Door - dinsdag 16 oktober 2012, 20:14 in categorie: Politiek

Eén troost voor Barack Obama: Slechter dan bij het eerste debat kan hij het niet doen vannacht in zijn tweede confrontatie met Republikein Mitt Romney. De beide kemphanen ontmoeten  elkaar op het moment dat de alle opiniepeilingen wijzen op een nek-aan-nek race. Het debat is vannacht van 03.00 tot 04.30.

Er kán eenvoudig niet meer op het spel staan. Als Obama deze keer weer mat en moe overkomt kan dat fataal voor hem zijn. Dan zullen nog meer kiezers zich vertwijfeld afvragen: Waar is de magische Obama van 2008? Heeft hij er nog wel zin in?

Nog een probleem voor Obama: Na het eerste debat zeiden veel kiezers: “Die Romney is eigenlijk veel aardiger dan ik dacht”. Tijdens de voorverkiezingen zei Romney nog over zichzelf dat hij heel erg conservatief is (‘severely conservative’). Dat hoor je hem niet meer zeggen. De matige toon spreekt van nu vooral vrouwen aan, die in de afgelopen weken massaal overliepen van Obama naar Romney.

In de Amerikaanse politiek zijn links en rechts het zelden ergens over eens. Maar hierover is nu wél overeenstemming: De race om het presidentschap kan in het debat van komende nacht beslist worden.

(Nog een zekerheid: De verliezer zal CNN-debatleider Candy Crowley mede de schuld geven)

Memorabele momenten uit eerdere debatten:Bron(nen):   WashPost  NYT   Boston.com