"Dit is mijn zoon en zijn vriendin. 23 en 20 jaar oud. Ze liggen daar, in een veld. Ik wil ze terug, ik wil ze begraven."

Samenleving
zondag, 20 juli 2014 om 15:51
welingelichtekringen header 1
"Dit is mijn zoon en zijn vriendin. 23 en 20 jaar oud. Ze liggen daar, in een veld. Ik wil ze terug, ik wil ze begraven." Robbert en Silene Frederiksz, de ouders van een MH17-slachtoffer, laten aan Sky News hun wanhoop zien. "Kijk wat een mooie mensen. Ze liggen daar. Mister Poetin, ik wil hen terug." Hans Is de vader van Elsemiek, zijn enige kind, en zijn ex, haar moeder. Aan vertelt de vader dat hij een brief schreef naar de Russische president.
De 17-jarige Elsemiek de Borst en haar moeder zaten aan boord van de vlucht MH17 voor een vakantie naar Maleisië. 'Zeer bedankt meneer Poetin, leiders seperatisten of Oekraïnse regering voor het vermoorden van mijn lieve en enige kind, Elsemiek de Borst', zo luidt zijn boodschap voor Poetin. 'Zij was 17 jaar oud, 5 gymnasiumleerling op het Segbroek College in Den Haag en op weg naar vakantie in Maleisië. Elsemiek zou volgend jaar eindexamen doen, samen met haar beste vriendinnen Julia en Marina, en deed het goed op school. Ze wilde daarna naar de TU Delft om bouwkunde te gaan studeren, ze had er veel zin in! Ze is er plotseling niet meer! Uit de lucht geschoten in een vreemd land waar oorlog gaande is'. 'Heren bovengenoemd, ik hoop dat u trots bent o.a. haar jonge leven overhoop geschoten te hebben en dat u morgen weer relaxed in de spiegel kunt kijken! Ik hoop dat u dit berichtje, misschien in het Engels vertaald (wat u als intelligente heren prima kunt lezen) binnenkort zult kunnen lezen'. 'Nogmaals dank. Met vriendelijke groet, Elsemieks vader Hans de Borst te Monster, wiens leven geruïneerd is. P.S. meneer Poetin: ik hoop dat uw intense gesprek met onze polderpremier Rutte u de ogen heeft geopend!! Ik weet dat u onder de indruk bent hiervan en zou het stoer van u vinden als u initiatief zou nemen met Russische militairen het rampgebied te bewaken, zodat Nederlandse deskundigen alles nauwgezet kunnen uitzoeken! Bij voorbaat dank!'