Jongen overlijdt, omdat niemand hem wilde ophalen uit Parijse banlieue

Samenleving
vrijdag, 08 augustus 2014 om 12:50
welingelichtekringen header 1
Frankrijk is geschokt. Een tienjarige jongen is overleden, omdat hulpdiensten en taxi's hem niet wilden ophalen uit een 'riskante' voorstad van Parijs. ‘Niemand wilde ons helpen, alleen omdat we in deze wijk wonen’, vertelde de moeder volgens De Standaard op de Franse televisie. De regering stelt een onderzoek in.
Zacharie had hevige buikpijn en de medicijnen tegen buikgriep hielpen niet. Tegen twee uur 's nachts had de jongen zo'n pijn dat moeder Monique de brandweer belde voor hulp. Maar die wilde niet komen en verwees hen door naar de ambulancedienst. Ook die weigerde uit te rukken. Om drie uur 's nachts namen de ouders hun zoon mee naar buiten en sleepten hem hun gevaarlijke wijk uit naar veiliger gebied. Monique: ‘Ik ben toen midden op de weg gaan staan, met mijn zoon in mijn armen, en heb een taxi aangehouden’. Maar die kwam te laat. Zacharie is later in het ziekenhuis overleden aan een blindedarmontsteking. De familie van Malinese afkomst woont in Épinay-sur-Seine, een 'riskante' voorstad ten noorden van Parijs. Van veel banlieues is bekend dat artsen en brandweer er niet meer naartoe gaan zonder politiebegeleiding.
‘Ze zeiden dat we zelf naar het ziekenhuis moesten komen, maar we hebben geen auto,’ aldus Monique. Een taxi werd gebeld, maar die zei: ‘we komen 's nachts uw wijk niet in, dat is te gevaarlijk’.
Bron(nen): De Standaard