8 manieren om er intelligenter uit te zien

Samenleving
donderdag, 02 april 2015 om 22:22
welingelichtekringen header 1
  1. Bedek je huid
    Schaars gekleed gaan kan sexy zijn (afhankelijk van de drager, natuurlijk), maar het zal er ook voor zorgen dat je dom lijkt. Intelligentie is niet geassocieerd met een indrukwekkend wasbord of slanke dijen, en studies hebben aangetoond dat we zowel mannen als vrouwen beoordelen op basis van de hoeveelheid huid die zij tonen. Professor Kurt Gray van de Universiteit van Maryland toonde aan dat degenen die minder kleding dragen eerder worden gezien als meer emotioneel, minder geschikt voor planning en minder handelen naar hun eigen beslissingen. Techneuten herkennen we daarentegen als gehuld in vesten en sjaals.
  2. Draag een bril
    Van het ultieme accessoire voor de geek is wetenschappelijk bewezen dat je er intelligenter mee uitziet. Glazen met een donkere rand worden beoordeeld als intelligenter, maar minder aantrekkelijk, terwijl een bril zonder montuur wordt beoordeeld als zowel slimmer als meer betrouwbaar.
  3. Zorg dat je er goed uitziet
    Als je een goede indruk op anderen maakt, zijn ze eerder geneigd om specifieke eigenschappen - zoals intelligentie - positief te beoordelen. Dit staat bekend als 'het halo-effect' en betekent dat je aantrekkelijke mensen vaak beoordeeld als meer intelligent, aardiger en interessanter dan anderen.
  4. Maar niet al te goed, dames
    Helaas worden mannen als intelligenter en competenter beoordeeld dan vrouwen, wat betekent dat vrouwen zich extra moeten inzetten - en zelfs mannelijke maniertjes moeten aannemen - als ze een indruk van expertise willen wekken.
  5. Vloek niet
    Slecht taalgebruik wekt de indruk dat je emotioneel oppervlakkig bent, onprofessioneel, en lijdt aan een beperkte woordenschat. In een studie gaf 54% van de ondervraagden aan dat ze mensen die vloeken als minder intelligent waarnemen.
  6. Praat snel
    Lange pauzes laten je niet nadenkend, maar dom kijken. Knip die irritante 'umms' eruit en formuleer je punt kernachtig. We beoordelen mensen die snel praten als meer geloofwaardig en overtuigend.
  7. Gebruik eenvoudige woorden
    Ingewikkelde woorden en jargon zullen er niet noodzakelijkerwijs toe bijdragen dat je een meer intelligente indruk maakt dan anderen. Onderzoek naar de 'gevolgen van erudiete volkstaal gebruikt ongeacht noodzakelijkheid' - of met andere woorden - 'met behulp van onnodig lange woorden' toonde aan dat de strategie van het gebruik van lange woorden door studenten om slimmer te klinken niet werkte.
  8. Laat de drank staan
    Je hoeft niet eens alcohol te drinken om te worden beoordeeld als een domkop. Alleen al met een glas wijn in de hand lijk je minder intelligent dan anderen. Onderzoekers noemden dit de 'imbibing idiot bias' en vonden dat degenen die drinken als minder professioneel worden gezien.
Bron(nen): The Telegraph