'Klimaatverandering: miljard mensen op vlucht'

Samenleving
door anp
dinsdag, 31 oktober 2017 om 8:57
klimaatverandering miljard mensen op vlucht1509436822
Meer dan een miljard mensen moeten mogelijk huis en haard verlaten door de opwarming van de aarde. Die enorme volksverhuizing kan een belangrijke crisis in de volksgezondheid veroorzaken, blijkt uit een studie die is gepubliceerd in het gerenommeerde medische wetenschapstijdschrift The Lancet.
Het onderzoek is een verzameling van verschillende studies naar de gevolgen van klimaatverandering op de gezondheid. Aan kleine veranderingen kan de mens zich nog wel aanpassen, maar er zijn grenzen tot hoever dat mogelijk is, stellen de onderzoekers van 24 instituten en internationale organisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie en het Wereld Meteorologisch Instituut. Overheden moeten alles in het werk stellen om de mens te helpen zich aan te passen en de klimaatverandering te beperken.
Eerder werden vluchtelingenstromen al gelinkt aan klimaatverandering. Zo stellen sommigen dat het conflict in Syrië is veroorzaakt door een trek naar de steden die volgde op een periode van grote droogte.