Buren helpen na door band omgekomen kinderen

Samenleving
dinsdag, 02 januari 2018 om 5:57
welingelichtekringen header 1
In het oudejaar kwamen bij een brand in Emmen de 6-jarige Antonin en zijn 5-jarige zusje Alice om. Ook de hond van het gezin overleefde de brand niet. Het gaat om een van oorspron Tjechisch gezin. De vader is via een ladder naar buiten gekomen en wilde daarna terug het huis in, de trap op. De kinderen lagen boven. Maar het was één grote vlammenzee.''
. ,,Ik werd wakker van geschreeuw, maar ik dacht eerst dat het dronken lui waren of zo'', vertelt buurtbewoner Dennis Akis (32) tegen het AD. ,,Toen ik het slaapkamerraam opendeed, hoorde ik: 'Help!' Het klonk alsof het kinderen waren en ik dacht dat er misschien ruzie was. Toen het geschreeuw aanhield, heb ik heel snel een sprintje getrokken naar het huis.'' Daar waren al andere buren. De vader en moeder van de twee kinderen deden wanhopige pogingen het huis binnen te komen.
Achterburen Claudia en Jan Jeuring. Zij zijn een inzamelingsactie begonnen, via crowdfundingsite doneeractie.nl. "Het enige dat we kunnen doen, is ze financieel bijstaan. Geld inzamelen voor kleding, spullen en eventueel de begrafenis van de kinderen." In een dag tijd werd bijna 50.000 euro geschonken. Inmiddels staat de teller op zo'n 65.000 euro.
Bron(nen): AD RTL