10 broodjes aap over koken

Er wordt over koken veel onzin beweerd, vindt Onno Kleyn die vandaag voor De Volkskrant de 1000e aflevering van de Volkskeuken maakt. Hij weerspreekt vanwege het jubileum 10 broodjes aap:
Gelatine uitknijpen: is onmogelijk, laat maar achterwege

Meteen zout toevoegen aan te koken gedroogde peulvruchten: geen enkel probleem

Groene bladgroenten als spinazie twee keer verhitten: geen punt

Vlees moet je dichtschroeien om de sappen te bewaren: klinkklare onzin, vlees gaat niet dicht

Vlees niet vooraf zouten, anders trekt al het sap eruit: onzin

Niet in vlees prikken tijdens de bereiding: nonsens

Op het bot/de graat braden om meer smaak te behouden: bot/graat geeft geen smaak af, laat maar zitten

Olie op pastawater doen/pasta koud afspoelen: relikwie uit tijden van rottige pasta van zacht meel

snufje zout doen bij te kloppen eiwit: heeft geen zin

alcohol verdampt bij het koken: ja, maar veel en veel langzamer dan je denkt. Kaasfondue voor kinderen is alsof ze wijn drinken.

Bron(nen):   De Volkskrant