Nee, je spaghetti hoeft niet al dente te zijn: 5 pastamythen, ontkracht

Samenleving
maandag, 22 april 2024 om 8:17
bijgewerkt om maandag, 22 april 2024 om 9:21
95432806 l normal none
Sinds pasta wordt aanbeden door kookgekken (meestal mannen) zijn er fabels ontstaan over wat mag en niet mag. Terwijl natuurlijk alles mag wat jij lekker vindt.
Mythe 1: Al dente is de enige manier om pasta te koken
Al dente is niet de enige manier om pasta te koken. Als je liever zachte pasta eet, kook het dan iets langer. Het belangrijkste is dat je pasta lekker smaakt voor jou!
Mythe 2: Spoel je gekookte pasta altijd af onder koud water
Hebt u er ooit van gehoord dat u uw pasta na het koken moet afspoelen met koud water om het kookproces te stoppen? Dit is een mythe. Het afspoelen van je pasta verwijdert zetmeel en die zetmeel maakt dat je saus beter hecht. Bovendien zal je pasta koud worden. En wie wil er nu koude pasta? Het is het beste om je pasta direct af te gieten en te mengen met je favoriete saus.
Mythe 3: Pasta maakt je dik
De mythe dat pasta je meteen een paar extra kilo's oplevert, is weerlegd. We kunnen deze manier van denken vergeten. De pasta is een voedzame bron van koolhydraten en kan dus deel uitmaken van een gezond dieet. Het draait allemaal om balans en het kiezen van volkoren pasta, met groenten en magere eiwitten, voor een uitgebalanceerde maaltijd.
Mythe 4: Pasta moet altijd met olijfolie worden gekookt
Een heerlijke toevoeging aan je pastasaus, maar het is niet noodzakelijk om je pasta ermee te bereiden. Olijfolie kan ervoor zorgen dat de pasta niet aan elkaar plakt, maar als je je pasta regelmatig roert, zal het probleem verdwijnen. Wees dus vrij om je pasta te koken zonder olijfolie, maar voeg het gerust toe aan je saus voor die heerlijke smaak.
Mythe 5: Pasta is een no-go voor mensen met glutenintolerantie
Wij hebben goed nieuws voor alle glutenvrije peeps die zich buitengesloten voelen! Er zijn tegenwoordig allerlei soorten glutenvrije pasta, gemaakt van alternatieve meelsoorten zoals maïsmeel of rijstmeel. Als je van pasta houdt, kun je dat nog steeds doen, ongeacht je glutenintolerantie.