Van Persie toch bij beste tien in wereld

Niet gekozen in het wereldelftal, maar toch bij de eerste tien voetballers: Robin van Persie, negende op het FIFA-gala in Zürich. Bondscoaches, aanvoerders van nationale elftallen en een selecte groep journalisten stemden zoals verwacht massaal op Lionel Messi als winnaar van de Balon d’Or, maar de Rotterdammer pakte de negende plaats, voor Zlatan Ibrahimovic.

Wesley Sneijder, captain van Oranje, Ragnar Klavan, ex-AZ-speler en aanvoerder van Estland en de vertegenwoordigende journalist van Grenada gaven de voorkeur aan de aanvaller van Manchester United, boven Messi en Ronaldo. Bondscoach Louis van Gaal bracht zijn drie stemmen uit aan Messi, Ronaldo en Falcao. De steraanvaller van Barcelona kreeg voor de vierde keer op rij de hoogste onderscheiding, een unicem in het internationale voetbal.

De lijst met namen van de tien toppers in de wereld: 1. Messi (41,6 %), 2. Ronaldo (23,68 %), 3. Iniesta (10,91 %), 4. Xavi, 5. Falcao, 6. Casillas, 7. Pirlo, 8. Drogba, 9. Van Persie, 10. Ibrahimovic.

Bij de uitverkiezing van beste trainer in 2012 viel de eer toe aan Vicente del Bosque, bondscoach van Europees kampioen Spanje. Met Pep Guardiola (Barcelona) en José Mourinho (Real Madrid) op de tweede en derde plaats. Van Gaal stemde voor Del Bosque, Di Matteo en Mourinho. Sneijder zette Mourinho op één, Klopp (Dortmund) op twee en Prandelli (Italië) op drie.