Wesley misschien naar Turkije. En Yolanthe?

Galatasaray is met Internazionale in gesprek over een overgang van Wesley Sneijder naar de Turkse topclub. Dat meldt Galatasaray dinsdag op de eigen website. De club zegt de supporters op de hoogte te zullen houden van de ontwikkelingen.
Sneijder ligt al maanden met zijn club in de clinch, omdat hij zijn contract niet tegen slechtere voorwaarden wil verlengen. De aanvoerder van het Nederlands elftal is sindsdien niet meer opgenomen in de wedstrijdselectie en liet al weten open te staan voor een andere club.
erschillende makelaars struinen met name de Premier League af in Engeland, maar tot nog toe zonder enig succes. Volgens Engelse kranten zouden nu weer Arsenal en Chelsea de Oranje-aanvoerder hebben afgewezen.
De 28-jarige Sneijder zou zelfs transfervrij zijn aangeboden, maar de twee Londense clubs schrokken te zeer van de ingediende salariseis. De Utrechter vroeg zowel aan Arsenal als Chelsea 200.000 pond (245.000 euro) per week, om niet al teveel te moeten inleveren. Maar zelfs het rijke Chelsea aarzelde geen moment en kapte het gesprek met de vertegenwoordiger van Sneijder af.
Ook Paris Saint-Germain en Manchester United lieten weten niet te piekeren over het aantrekken van de middenvelder. De Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport publiceerde op de eerste dag van de transferperiode dat Liverpool een bod van 9,5 miljoen pond (11,5 miljoen euro) voorbereidde op Sneijder. Maar hijzelf reageerde fel op het bericht: ‘Alweer, niets van waar’. Zo uitte hij zich ook na de melding van het Amerikaanse ESPN dat Sneijder op weg zou zijn naar Tottenham Hotspur.
Sneijder leeft al drie maanden in onmin met Internazionale, dat hem in 2009 voor bijna 30 miljoen euro overnam van Real Madrid en dit seizoen zijn hoge salaris niet meer kan opbrengen. Op 26 september speelde hij zijn laatste wedstrijd voor de Italiaanse club. Beide partijen hebben aangegeven dat een transfer de beste oplossing lijkt van het voortslepende conflict. Turkije lijkt nu de oplossing

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  • Cornelis Berend

    En Yolanthe?Ik zou zegge: hou de bewakingscamera’s in de parkeergarages goed in de gaten.