IOC weigert minuut stilte voor slachtoffers Spelen München

Sport
woensdag, 16 mei 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Palestijnse terroristen doodden in 1972 tijdens de Spelen van München elf Israëlische atleten en coaches. Dat is nu precies 40 jaar geleden.
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft het verzoek van Israel afgewezen om een minuut stilte te houden tijdens de openingsceremonie in Londen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Olympische Spelen in 1972.
Het IOC heeft Israel laten weten al een herdenking aan de slachtoffers in Londen bij te wonen en dat het comité ook vertegenwoordigd zal zijn als Israel zelf een dergelijke herdenking organiseert. Volgens het IOC zal de herinnering aan de slachtoffers nooit wegvagen binnen de Olympische familie.
Een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Israel reageert: “Het is een schande. Het IOC doet alsof dit een Israëlische aangelegenheid is, maar het drama in München gaat de hele Olympische familie aan. Misschien denkt het IOC dat alles wat met Israel te maken heeft controversieel is. Dit getuigt in ieder geval niet van moed en integriteit”.
Bron(nen): Guardian Bron foto