Leeuwinnen winnen met 4-2: Kampioenen

Sport
zondag, 06 augustus 2017 om 18:54
welingelichtekringen header 1
Na zes keer Duitsland is nu voor het eerst Nederland Europees kampioen voetbal bij de dames. In een zinderende finale kwam Nederland kort voor tijd op 4-2 door doelpunt van Viviane Miedema, die al eerder scoorde. In een doelpuntrijke eerste helft in de uitverkochte Grolsch Veste in Enschede scoorden beide elftallen twee keer: 2-2.Denemarken nam al in de 6e minuut de leiding. Kika van Es legde Sanne Troelsgaard over de knie en scheidsrechter Esther Staubli gaf daarom een strafschop. Die werd benut door aanvalster Nadia Nadim.Oranje raakte door die vroege treffer niet van slag. Rechtsbuiten Shanice van de Sanden toonde hoe belangrijk haar snelheid is. Na een lange sprint gaf ze de bal in de 10e minuut goed voor op spits Vivianne Miedema, die de bal binnenschoot.</p><p>Lieke Martens hielp Nederland met een geplaatst schot van net buiten het strafschopgebied op voorsprong, maar de Deense aanvoerster Permille Harder maakte toch nog gelijk: 2-2. Vroeg in de tweede helft scoorde Spitse uit een vrije trap 3-2. De Denen waren nog een paar keer gevaarlijk, maar tien minuten voor tijd maakte Miedema een eind aan de spanning