De Toppers staan in de middencirkel: Ajax kan niet in Johan Cruijff ArenA spelen bij mogelijke play-offs

Sport
dinsdag, 27 februari 2024 om 11:49
anp 481275271
Ajax had niet verwacht aan het einde van het seizoen veroordeeld te worden tot de play-offs, het 'toetje' van de Eredivisie. Maar het heeft er alle schijn van dat de Amsterdammers met clubs als Go Ahead Eagles, FC Utrecht, NEC en Sparta Rotterdam moeten gaan vechten om een ticket in de Conference League. Een klein probleem: De Toppers spelen eind mei een reeks concerten in de Johan Cruijff ArenA.
"Schuiven met de concerten gaat niet. De productie is daarvoor veel te groot", zegt Toppers-manager Benno de Leeuw tegen RTL Nieuws. "Sterker nog; wij zijn er nu al met tientallen mensen mee bezig. Dat kan helemaal niet."
De Leeuw is benieuwd hoe Ajax het gaat oplossen. Hij heeft een contract met de ArenA waarin de huur van het stadion is geregeld en zegt dat de Toppers daarom geen partij zijn. "Ze zullen de hoop nog hebben dat ze bij de eerste vier eindigen. Maar laten we eerlijk zijn: wie had ooit verwacht dat Ajax in deze situatie terecht zou komen? Als Ajax zijnde denk je daar denk ik niet aan."
Uitgerekend aartsrivaal Feyenoord zou Ajax nog uit de brand kunnen helpen. Mocht Ajax op de vijfde plaats blijven steken, en de Rotterdammers winnen de KNVB-beker, dan schuift de verdeling van de Europese tickets op en mag de nummer vijf van de Eredivisie naar de tweede voorronde van de Europa League.
Ajax vindt het nog 'te prematuur' om iets over de play-offs te zeggen.