Massale valpartij schakelt Wout van Aert voorlopig uit

Sport
woensdag, 27 maart 2024 om 15:35
bijgewerkt om woensdag, 27 maart 2024 om 15:48
schermafbeelding 2024 03 27 om 153918
In de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen kwam top favoriet Wout van Aert heel ongelukkig ten vaal. Hij moest de strijd staken en werd met een brancard weggevoerd. Het lijkt zeker dat hij de komende weken de voorjaarsklassiekers zal missen. 
Onder andere Stuyven en Girmay lagen ook geveld tegen de grond. Een aantal favorieten moet zo de koers staken, en zo dreigt ook de Ronde van Vlaanderen voor Van Aert en anderen, in het gedrang te komen. Van Aert en Stuyven worden met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
Zijn blessure lijkt op het eerste gezicht ernstig. Een geëmotioneerde Van Aert bleef lang op de grond zitten alvorens hij werd afgevoerd naar een ziekenhuis. Ook zijn landgenoot Jasper Stuyven behoorde tot de slachtoffers. De renner van Lidl-Trek moest eveneens opgeven, net als de Eritreër Biniam Girmay. De Deen Mads Pedersen, zondag winnaar van Gent-Wevelgem, lag er eveneens bij, maar stapte wel weer op de fiets.
Van Aert en Stuyven kunnen normaal gesproken een optreden in de Ronde van Vlaanderen van zondag vergeten. Met name voor Van Aert is dat pijnlijk. De renner van Visma had zijn hele voorjaar afgestemd op 'de Ronde' en Parijs-Roubaix, koersen die hij nog niet heeft gewonnen.