Apple zet Samsung een hak van miljarden

Samsung is een industrieconglomeraat dat heel veel consumentenartikelen maakt, van stofzuigers tot mobiele telefoons en tv’s. Als er iets te verkopen valt, dan maken de Koreanen het, dus ook de chips voor de iPhone. En daar maken ze er meer van dan voor de eigen telefoons. Samen met die van de iPad zo’n 75% – terwijl ze voor de Galaxy 3 maar 25% produceren. Dat levert Samsung heel veel geld op. Maar Apple gaat waarschijnlijk binnenkort in zee met het Taiwanese TSMC om chips te laten maken voor de MacBooks, iPads, en de Apple TV. Dat meldt Business Insider.

Die deal gaat naar verwachting een gat slaan van miljarden in de inkomsten van Samsung.

Het aantal rechtszaken over octrooirechten tussen Apple en Samsung heeft de zakelijke relatie al ver onder het vriespunt doen belanden.

Bron(nen):   Business Insider      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  • Edward_II

    Mooi getimed voor Samsung! Nu het voor Apple toch alleen maar bergafwaarts gaat en andere merken in opkomst zijn raakt Samsung van het bloedzuigende Apple af en kan zijn productiecapaciteit aan de opkomende merken besteden. Zo dom zijn die Koreanen niet!

  • RhodBerth

    Dus gaat de kwaliteit van de iPhone nog verder achteruit. Bovendien is de iPhone over haar top heen. Ik zie het probleem niet. Waarschijnlijk heeft Samsung de prijzen voor Apple de laatste tijd zowieso sterk verhoogd, na alle rechtzaken die Apple aangespannen heeft.