5-3: Louis van Gaal leidt alweer een smadelijke nederlaag

voetbal
zondag, 21 september 2014 om 16:34
welingelichtekringen header 1
Twitter is te klein voor de woede en hoon die neerdaalt op Louis van Gaal. De man die voor honderden miljoenen nieuwe spelers kocht voor zijn nieuwe Club Manchester United slaagde er - althans vandaag - niet in een verdediging op te stellen die in staat was de aanvallen van Leicester City. De club van Van Gaal kwam met 1-3 voor, maar verloor met 5-3. United begon goed aan het duel bij de promovendus. Robin van Persie, miste eerst nog een uitstekende kans, maar scoorde 3 minuten later. Drie minuten later leek het over en sluiten: Ángel Di María scoorde 2-0. Maar zeer kort daarop bleek voor het eerst hoe kwetsbaar United is. Na een klein uur spelen leek Ander Herrera de wedstrijd alsnog te beslissen. De Spanjaard veranderde een inzet van buiten de zestien van richting en zette Schmeichel op het verkeerde been. Die 1-3 leek zekerheid te brengen, maar niks was minder waar. Via een benutte strafschop van David Nugent kwam Leicester al snel weer langszij: de spits mocht aanleggen na een overtreding van Rafael in de zestien en faalde niet. Daarna hield de ploeg van Van Gaal open huis en scoorde Leicester nog nog 3 maal.