Engeland in halve finales na zege op Zweden

voetbal
door anp
zaterdag, 07 juli 2018 om 17:57
engeland in halve finales na zege op zweden1530979475
Engeland heeft de halve finales bereikt van het WK voetbal in Rusland. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate won in Samara met 2-0 van Zweden.
Verdediger Harry Maguire kopte Engeland in de 30e minuut uit een hoekschop op voorsprong. Dele Alli maakte er in de 59e minuut 2-0 van. De middenvelder van Tottenham Hotspur kopte een afgemeten voorzet van Jesse Lingard raak.
De stand leek een comfortabele voor de Engelsen, maar de stugge Zweedse ploeg van bondscoach Janne Andersson deed er toch nog alles aan de achterstand goed te maken. Er waren een paar grote kansen, onder anderen voor Marcus Berg, maar tot een treffer kwam het niet.
Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers, die nagenoeg geen problemen kende. Tegenstander van Engeland in de halve finale wordt de winnaar van het duel tussen gastland Rusland en Kroatië, dat om 20.00 uur in Sotsji begint.