voetbal
door anp
woensdag, 20 december 2017 om 23:32
fc twente schakelt ajax uit1513810084
FC Twente heeft Ajax uitgeschakeld in de achtste finale van de KNVB-beker. Na een gelijke stand na reguliere speeltijd en verlenging (1-1) zegevierde de thuisploeg uit Enschede na veertien strafschoppen.
Adnana Tighadouini miste namens FC Twente als eerste vanaf elf meter. Vervolgens verzuimden Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt namens Ajax vanaf elf meter te scoren.
Justin Kluivert opende in de achttiende minuut de score (0-1). Lang leek de aanvaller een beetje revanche te nemen voor het puntenverlies dat Ajax ruim twee weken geleden in de competitie tegen FC Twente leed (3-3). Maar FC Twente kwam in blessuretijd op gelijke hoogte door een schot van Oussama Assaidi.
FC Twente speelde de laatste negen minuten van de verlenging met een man minder omdat Thomas Lam een tweede gele kaart kreeg.