voetbal
door anp
maandag, 27 juni 2016 om 22:53
ijsland stuurt engeland naar huis1467061511
NICE (ANP) - IJsland heeft maandagavond bij het EK voetbal in Frankrijk voor een grote stunt gezorgd. De debutanten versloegen het veel hoger aangeslagen Engeland in Nice met 2-1. Namens de kleurloze Britten opende Wayne Rooney uit een strafschop al in de vierde minuut de score. Binnen twee minuten bracht Ragnar Sigurdsson de gelijkmaker op zijn naam. In de achttiende minuut zette Kolbeinn Sigthórsson (ex-AZ, ex-Ajax) zijn ploeg verrassend op voorsprong, met dank aan de Engelse doelman Joe Hart, die te laat reageerde.
IJsland hield daarna goed stand. Engeland wist ondanks alle grote namen in de ploeg nauwelijks uitgespeelde kansen af te dwingen.
In de kwartfinales van het EK speelt IJsland zondag tegen Frankrijk. De stuntploeg schakelde eerder in de EK-kwalificatie onder meer Oranje uit.