Gelukkig maar: ook Duitsland verliest van VS

voetbal
door anp
woensdag, 10 juni 2015 om 22:50
ook duitsland verliest van vs1433970728
In navolging van Nederland heeft ook Duitsland in een oefeninterland verloren van Verenigde Staten. Het duel in Keulen eindigde woensdagavond in 1-2. Daarmee deed de wereldkampioen het ongeveer even slecht als Oranje, dat vrijdag in Amsterdam pijnlijk met 3-4 onderuit ging tegen de Amerikanen. Opnieuw was het aanvaller Bobby Wood die in de eindfase het winnende doelpunt op zijn naam bracht
Voor de thuisploeg opende Mario Götze de score. Mikkel Diskerud maakte in de 41e minuut gelijk. In de slotfase leek doelman Ron-Robert Zieler met een prima redding op een schot van aanvoerder Michael Bradley een smadelijke nederlaag voor de Duitsers te voorkomen, maar in de 88e minuut trof Wood alsnog doel. Sami Khedira kopte in de extra tijd namens Duitsland nog op de lat.
AZ-aanvaller Aron Jóhannsson speelde in de Amerikaanse ploeg 73 minuten mee. Het duel stond onder leiding van de Nederlandse arbiter Danny Makkelie.
Gold Cup
Voor Joachim Löw, de bondscoach van Duitsland, en zijn rivaliserende collega Jürgen Klinsmann was het de derde keer dat ze elkaar in hun huidige functie op het voetbalveld troffen. Vorig jaar won Duitsland met 1-0 bij het WK in Brazilië van de Amerikanen. Klinsmann, als bondscoach van Duitsland de voormalige baas van de toenmalige assistent Löw, leidde de Verenigde Staten in juni 2013 in een oefeninterland in Washington verrassend langs zijn vaderland (4-3).
Duitsland speelt zaterdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen voetbaldwerg Gibraltar in de Portugese Algarve. De thuiswedstrijd eindigde in 4-0 voor de ploeg van Löw. De Amerikaanse ploeg is in voorbereiding op het toernooi om de Gold Cup in juli in eigen land.