voetbal
door anp
dinsdag, 06 september 2016 om 22:37
oranje speelt gelijk tegen zweden1473194423
Het Nederlands elftal heeft zich dinsdagavond maar zuinig beloond voor een aardig optreden bij Zweden. Ondanks een groot veldoverwicht moest Oranje genoegen nemen met een gelijkspel in het eerste duel van de WK-kwalificatie (1-1).
Nederland domineerde en zag Davy Klaassen voor rust twee grote kansen missen. Een kapitale blunder van Kevin Strootman leidde vlak voor rust de 1-0 van Zweden in. Marcus Berg strafte de fout van de middenvelder genadeloos af (1-0).
Met Bas Dost als extra aanvaller ging Oranje na rust op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk van de voet van Wesley Sneijder in de 67e minuut. In de slotfase lepelde Dost de bal nog in kansrijke positie over het doel. In blessuretijd werd een doelpunt van Dost wegens duwen afgekeurd.