voetbal
door anp
dinsdag, 12 april 2016 om 22:40
ronaldo neemt met hattrick wraak tegen vfl1460494161
Met drie treffers heeft Cristiano Ronaldo zijn club Real Madrid dinsdagavond naar de halve finale van de Champions League geleid. Het Spaanse sterrenensemble nam voor eigen publiek met 3-0 wraak na de verrassende nederlaag (2-0) vorige week in Duitsland.
Vanwege de riante uitgangspositie begon VfL Wolfsburg het duel in Estadio Bernabéu met het hele elftal op de eigen helft. Real Madrid begon vol goede moed op de Duitse muur te beuken en was al na zes minuten dicht bij een openingstreffer maar een kopbal van Sergio Ramos trof de lat. Tien minuten later sloeg Ronaldo voor het eerst toe. De hele achterhoede van VfL zag een voorzet voorbij komen en greep niet in. De Portugese vedette kon eenvoudig raak schieten en het publiek in Madrid opzwepen. Een minuut later trok Ronaldo de tussenstand al gelijk door een corner van Toni Kroos in de verre hoek te koppen.
Gedwongen door de nieuwe situatie moest VfL ook in de aanval maar echt gevaarlijk werd de ploeg met assistent-trainer Ton Lokhoff niet. De grootste kans voor rust was voor Luiz Gustavo maar zijn schot werd gered door doelman Keylor Navas.
Vijfde hattrick
Real Madrid bleef in de tweede helft jagen op het beslissende doelpunt. Een overtreding van Maximilian Arnold tien minuten voor het eindsignaal luidde het einde in voor VfL Wolfsburg. Met een geplaatste vrije trap bezegelde Ronaldo het lot van de Duitsers.
De Portugees heeft dit seizoen zestien keer gescoord in de Champions League, nog een keer minder dan zijn eigen record uit 2014. Het was dinsdagavond zijn vijfde hattrick in de Champions League, een evenaring van het record van Lionel Messi.
De Nederlandse spits Bas Dost begon in Estadio Bernabéu op de reservebank en mocht pas invallen toen Ronaldo drie keer had gescoord. VfL Wolfsburg kan ondanks de uitschakeling terugblikken op een geslaagd Europees avontuur. De Duitse club eindigde als eerste in de lastige poule met Manchester United, PSV en CSKA Moskou en wist voor het eerst tot de kwartfinale te reiken.