voetbal
door anp
zaterdag, 30 augustus 2014 om 18:02
welingelichtekringen header 1
Louis van Gaal stelt het geduld van de supporters van Manchester United voorlopig nog even op de proef. De trainer, die al weken roept dat hij tijd nodig heeft voor succes, zag zijn ploeg zaterdag gelijkspelen tegen het bescheiden Burnley (0-0).
Drie competitiewedstrijden, twee punten. ,,Dat past niet bij een club als Manchester United'', oordeelde Van Gaal. ,,In de eerste helft speelden we niet goed. In de tweede helft wel, maar toen scoorden we niet.''
Angel di Maria, voor 75 miljoen euro overgekomen van Real Madrid, debuteerde in de basisformatie van United. Nieuwelingen Luke Shaw (45 miljoen euro), Ander Herrera (37 miljoen euro) en Rojo (20 miljoen euro) ontbraken nog. Net als Daley Blind, de Amsterdammer die Ajax voor 17,5 miljoen euro verlaat. Robin van Persie miste voor rust een aardige kans op de openingstreffer. United ontsnapte toen David Jones op de lat schoot.
Het elftal van Van Gaal werd in de slotfase wel een strafschop onthouden toen Ashley Barnes hands maakte. De bondscoach van het Nederlands elftal was niet te spreken over de arbitrage. ,,We hadden het meeste balbezit en kregen toch de meeste vrije trappen tegen. Dat zegt genoeg'', zei hij.