Lori Loughlin en man willen omstebeurt naar gevangenis

Full House-actrice Lori Loughlin en echtgenoot Mossimo Giannulli hopen niet tegelijkertijd naar de gevangenis te hoeven. Het stel bekende onlangs schuld in het universitaire omkoopschandaal en moet waarschijnlijk twee en vijf maanden zitten.

Volgens een insider die met Us Weekly sprak, hoopt het echtpaar de celstraffen omstebeurt uit te dienen. "Lori en Moss willen niet tegelijkertijd naar de gevangenis. Een van de redenen is dat alhoewel hun dochters volwassen zijn, Lori wil dat een van hun ouders bij hen is om hen emotioneel te steunen."

Roeiteam

Loughlin en Giannulli betaalden een half miljoen om hun twee dochters toegelaten te krijgen op universiteit USC. Dat deden ze via een tussenpersoon, die Isabella en Olivia Giannulli op papier onderdeel liet uitmaken van het roeiteam van het opleidingsinstituut. Beide dochters beoefenen die sport echter helemaal niet. Hun zaak is onderdeel van een grootschaligere zwendel die de FBI vorig jaar aan het licht bracht.

Alhoewel ze lang hun onschuld volhielden, bekenden de actrice en de modemagnaat afgelopen week toch dat ze schuldig waren. Hun strafmaat moet officieel nog worden vastgesteld, maar de details van hun overeenkomst met de aanklager zijn al uitgelekt. Loughlin kreeg een celstraf van twee maanden, een boete van 150.000 dollar, 100 uur taakstraf en een proeftijd van twee jaar. Haar echtgenoot moet vijf maanden de cel in, 250.000 dollar betalen en 250 uur taakstraf volbrengen. Ook hij is daarna aan een proeftijd van twee jaar gebonden.

Een andere prominente naam in de zaak is die van Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman. Zij telde 15.000 dollar aan smeergeld neer om haar dochter meer tijd te geven bij een toelatingsexamen. Ze bekende vrijwel meteen schuld en kreeg een gevangenisstraf van veertien dagen, een taakstraf en een geldboete.