Ye wandelt verkleed als witte man door New York

Ye, zoals Kanye West sinds deze week officieel heet, onderging een wel heel rigoureuze transformatie om onherkenbaar door New York te kunnen wandelen. TMZ deelt beelden waarop is te zien dat de rapper met een latex masker door de stad loopt. Het masker, dat over zijn hele hoofd en nek is getrokken, moet het hoofd van een witte man voorstellen.

Hoe TMZ precies weet dat het hier om Kanye gaat is niet duidelijk, wel plaatst de site een foto van de achterkant van Ye, waarop zijn eigen huid een stukje onder het masker uitkomt.

De gossipsite wist maandag te melden dat de rapper zijn naam officieel heeft veranderd in Ye. Daarmee vervallen zijn oude voor- én achternaam. Een rechter heeft de naamsverandering van de rapper goedgekeurd, zo blijkt uit officiële documenten.

Nu de muzikant afscheid heeft genomen van de achternaam West, is het des te opvallender dat zijn aanstaande ex-vrouw zich wel nog steeds Kim Kardashian West noemt. Het stel maakte afgelopen winter bekend een punt te zetten achter hun huwelijk, dat zeven jaar duurde. Aan de scheiding wordt momenteel gewerkt. Het paar heeft vier kinderen, die ook de achternaam West dragen: dochters North (8) en Chicago (3) en zoons Saint (5) en Psalm (2).