Glennis Grace spreekt fans toe: zó erg was het niet

Glennis Grace heeft donderdagavond voor het eerst sinds het supermarktincident eerder dit jaar weer opgetreden. Aan het begin van het optreden in Venlo sprak de zangeres het publiek toe over het voorval, zo is te zien op beelden van Shownieuws. Veel mensen waren er trouwens niet. De lege zaal – nog geen een derde was gevuld – kreeg eerst een opgenomen boodschap van Glennis te horen, terwijl ze al op het podium stond. Hierin riep ze dat haar zoontje met wat bloed op z’n gezicht thuiskwam en dat haar moederhart toen ging kloppen. Ze kon niet anders dan verhaal halen, aldus de zangeres.

"Als vrienden aan mij vragen hoe het met mij gaat, dan merk ik dat ik nog niet echt heb verwerkt wat er de afgelopen tijd is gebeurd", zo is te horen. "Ik ben de laatste maanden werkelijk met mijn haren door de modder heen gesleurd."

Grace sprak van "duizenden donkere berichten" die zij na het incident in februari heeft ontvangen. De zangeres werd op 12 februari aangehouden nadat ze verhaal kwam halen in een supermarkt in Amsterdam omdat haar zoon er zou zijn aangevallen. Hij had in de winkel een elektronische sigaret opgestoken en was daarop aangesproken. Grace zelf, haar zoon en een vriend van de familie werden aangehouden nadat ze gezamenlijk naar de winkel terugkeerden en het uitdraaide op een handgemeen.

De zangeres bood begin april haar excuses aan voor het incident. Ze herhaalde donderdag dat ze beseft dat ze toen iets verkeerd heeft gedaan. "Begrijp me niet verkeerd. Ik verdien het om te worden terechtgesteld, maar wel binnen de perken van de ernst van mijn streken."