De affaire Petraeus, gaat die ook echt ergens over?

De affaire van de generaal en het meisje is natuurlijk uitermate smakelijk. Een van de machtigste mannen van de Verenigde Staten, zijn mooie biografe, nog een andere generaal, nog meer smeuïge e-mails, nog een mooie tweeling, gedoe met geld, een FBI-man zonder hemd: het kan niet op. Maar gaat het ook ergens over? Voor zover nu bekend is heeft de affaire het functioneren van de generaal in geen enkel opzicht belemmerd. De vrouw was niet zijn ondergeschikte en had ook verder niets met zijn werk te maken. Er is sprake van dat er hooguit enige geheime mails bij de vrouw zijn beland. Maar dat is het dan. Wat voor de generaal geldt, telt ook voor topmannen in het bedrijfsleven:  je kunt je niet zomaar een affaire permitteren. Dat was een aantal jaren geleden wel anders. Zolang een affaire geen gevolgen had voor het functioneren van een topman kraaide er geen haan naar. Bij Philips hadden opeenvolgende topmannen buitenechtelijke relaties, iedereen wist het, maar het gaf kennelijk niets. Dat was natuurlijk niet goed. Publieke moraal aan de top heeft een waarde, zegt een schrijfster van de Financial Times. Maar volgens de krant heeft de huidige opwinding niet zoveel te doen met nationaal belang, met normen en waarden, maar vooral met  voyeurisme; het is een leuke spannende zaak. Maar dat is het dan ook wel.

Bron(nen):   Financial Times      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. wezijnniethetzelfde

  het gaat ws wel ergens over, niet over de generaal en zijn “faux- pas”!! met zijn geliefden, maar over de degenen, die dit nieuws vinden en willen misbruiken voor iets of een idee om de ander opzettelijk te beschadigen en de buik -onder-gevoelens wil beroeren bij het publiek.Het is maat- loos en grens- loos.Onderdelen van het deficiet van een “middelmatige” mentaliteit. De periode, kun je niet terughalen, maar 10- tallen jaren geleden, kwam je op feesten, de ene na de andere “hot shot” tegen, die ” vet” hun grote- en kleine lusten, even lieten gaan. Er was werkelijk een code:” Je kletste er niet over”, ook niet tegen vrienden. Heel geruststellend voor iedereen.

  • Mike Philippens™

   Exact. Er zal iemand baat hebben bij zijn ondergang.

   Een paar jaar terug wipte HP haar topman Mark Hurd, ook vanwege een affaire (en voortrekkerij). Die zit nu lekker op dezelfde positie bij Oracle. Met Oracle is het sindsdien alleen maar beter gegaan, en HP zit down the drain.

   (in antwoord op wezijnniethetzelfde)
 2. martoiu

  Die man is chantabel. Straks geeft ie staatsgeheimen weg in ruil voor zwijgen.

 3. Bob Lagaaij

  Ja, in de VS (die malle Amerikanen toch, denken we hier zelfgenoegzaam) gaat die affaire wel degelijk over iets. Ouderwetse, puriteinse betrouwbaarheid.

Reacties niet toegestaan