'Adèle Bloemendaal herstelt langzaam'

Beroemd
door anp
dinsdag, 12 augustus 2014 om 8:02
adele bloemendaal herstelt langzaam1407823446
Wat Adèle Bloemendaal precies aan haar beroerte overhoudt, zal pas over een paar maanden duidelijk worden. Dat zegt de zoon van de comédienne. "Het is in een flinke klap geweest en herstel gaat langzaam. We kunnen wel allemaal conclusies trekken, maar het komt nu vooral aan op geduld. Dat is wat de dokters zeggen en waar wij ons ook bij hebben neergelegd", aldus John Jones in het AD.
De gepensioneerde theaterdiva werd twee maanden geleden getroffen door herseninfarct. Jones zegt in de krant moe te worden van alle 'indianenverhalen' die sindsdien de ronde doen over zijn moeder. "Ze zou in coma hebben gelegen, zou niet meer kunnen praten, niet kunnen lachen. Het klopt allemaal niet."
Jones vertelt verder dat zijn moeder langzaam maar zeker aan het herstellen is. "Het spreken komt langzaam terug. Je moet wel goed luisteren naar wat ze zegt, maar ik kan gewoon met haar communiceren." Als Bloemendaal moe is, heeft ze meer moeite met praten. "Dan komt ze niet meer lekker uit haar woorden."
Ook de lach van de comédienne komt weer terug. "Nog niet met dezelfde kracht en volume als voorheen, maar de lach zit er nog." Het lukt Bloemendaal inmiddels ook weer om te eten en te lopen. "Het gaat echt, al is het in kleine stapjes, de goede kant op. Dat biedt hoop", besluit Jones.