BBC-panellid gepakt om bekentenis moord A'dam

Beroemd
door anp
donderdag, 22 september 2016 om 15:43
bbc panellid gepakt om bekentenis moord adam1474551866
Een voormalig panellid van de Britse BBC show Eggheads is op het vliegveld Heathrow in Londen opgepakt als verdachte van een mogelijke moord in Amsterdam, bijna dertig jaar geleden. De 46-jarige Joseph Connagh, beter bekend onder zijn pseudoniem CJ de Mooi, onthulde onlangs in zijn autobiografie dat het ,,zo maar eens zou kunnen'' dat hij in 1988 iemand had gedood. Dat meldden diverse Britse media.
Het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigt de aanhouding. Justitie had volgens een woordvoerder in mei een Europees arrestatie bevel voor Connagh uitgevaardigd. Er wordt om zijn uitlevering gevraagd.
Het OM weet niet wie het slachtoffer zou zijn. ,,Hij zegt dat hij in 1988 een drugsverslaafde in de gracht heeft gegooid'', vertelt de woordvoerder. ,,Ons is echter geen slachtoffer bekend, maar we hebben wel lijken in het water gevonden. Daarom willen wij hem horen. De zaak is nog niet verjaard.''
Berooid
Eind jaren tachtig leefde CJ de Mooi berooid op straat en was hij een prostitué in Londen en Amsterdam. Hij gaf toe dat hij destijds een man had geslagen die hem met een mes benaderde en hem vervolgens in de gracht had gegooid. ,,Hij trof me op de verkeerde dag. Ik vermoed dat ik hem heb vermoord'', schrijft hij in zijn boek.
De Mooi was panellid bij de BBC-quiz Eggheads. Hierin nemen twee teams het tegen elkaar op. In het ene, vaste team, zitten de beste quizzers van het Verenigd Koninkrijk, onder wie De Mooi. Het andere, wisselende team bestaat uit de uitdagers.