Chris Zegers krijgt Op1-tafel over zich heen: "Russische propaganda"

Beroemd
donderdag, 25 augustus 2022 om 12:00
anp 446989806
Chris Zegers verkondigde gisteren bij Op1 onverbloemd Russische propaganda. De normaal gesproken zo sympathieke presentator kreeg het aan de stok met een topman van de NAVO.
"Ik vind het vreselijk dat Oekraïne slachtoffer is van de inval van Rusland. Ze zijn slachtoffer, mede vanwege de geopolitiek van het Westen”, zei hij. "Ik denk dat daar de prioriteit moet liggen bij de NAVO”, zei hij tegen NAVO-topman David van Weel, die ook aan tafel zat. "Is het niet de beste oplossing om prioriteit te zoeken in overleg? We moeten in contact komen met Rusland om tot een oplossing te komen. Dan blijft Oekraïne niet nog langer het slachtoffer.”
Van Weel dient de presentator stevig van repliek. Hij sprak van Russische propaganda, schrijft Metro. "Dit idee, dat Oekraïne slachtoffer is door de politiek van het Westen, komt rechtstreeks uit hun propaganda”, zei hij. "Het ligt niet aan de NAVO of aan de Westerse politiek. We hebben tot op het laatste moment de gesprekken opengehouden. Daarbij bleven we kijken naar compromissen, zoals bij de stationering van de troepen bij de oostgrens. Maar het was heel duidelijk dat Poetin zijn keuze al gemaakt had.”
Op Twitter is men het ook niet bepaald eens met Chris.